Šesti Kup Grada Čakovca 2021. godine

U subotu i nedjelju 19. i 20. lipnja 2021.godine na streljani GP EKOM-a u Čakovcu, Streljačko društvo „Mihovil“ iz Čakovca organiziralo je tradicionalni šesti po redu streljački turnir pod nazivom „Kup Grada Čakovca“, koji se održava u partnerstvu i pod pokroviteljstvom Grada Čakovca.

Na turniru je nastupilo dvije natjecateljice i 57 natjecatelja u pojedinačnoj konkurenciji u pucanju iz pištolja kalibra 9 mm na udaljenosti 25 metara, a bodovale su se tri serije po sedam minuta trajanja u pucanju 10 metaka u mete. Nastupilo je 10 ekipa koje su sačinjavale po tri člana.

Najuspješnije i jedine natjecateljice bile su Ana Marija Horvat i Maja Krčelić oba dvije članice streljačkog kluba „Alzas“ iz Čakovca.

U muškoj brojnijoj konkurenciji prvo mjesto zauzeo je Saša Županić iz streljačkog društva „METAK“ iz Osijeka sa osvojena 283 kruga, drugo mjesto osvojio je Nenad Dvorneković iz streljačkog kluba „Breza“ iz Zagreba sa osvojenih 275 krugova, dok je treće mjesto zauzeo Branislav Brezovec iz istoimenog kluba sa osvojena 273 kruga.

U ekipnom plasmanu prvo mjesto u muškoj konkurenciji zauzela je ekipa organizatora Streljačkog društva „Mihovil“, druga je bila ekipa SK „Metak“, a treća ekipa je bila SK „Breza 1“.

Za napomenuti je da su na ovom streljačkom turniru nastupili strijelci iz cijele Republike Hrvatske te je konkurencija u ovoj disciplini bila vrlo jaka, mišljenja po pojedincima da je ovo natjecanje „malo državno prvenstvo“. Natjecanje se provelo poštivajući sve preporuke nacionalnog i lokalnog civilnog stožera s obzirom na pandemiju virusa COVID-19.

Ovo natjecanje u organizaciji Streljačkog društva „Mihovil“ samo je jedan u nizu programa popularizacije streljačkog sporta u našoj županiji u kojoj djeluje nekoliko streljačkih društava i klubova koji se natječu u raznim disciplinama puške i pištolja. Ovim turnirom privukli smo streljačku populaciju iz raznih krajeva lijepe naše te su na ovaj način upoznali naš lijepi kraj.

Ovim putem se zahvaljujemo Gradu Čakovcu i djelatnicima GP EKOM na razumijevanju i pomoći u organizaciji ovakve manifestacije.