PRVENSTVO DRŽAVE U DISCIPLINAMA VK PIŠTOLJ REVOLVER

Proteklog vikenda 11. i 12. rujna 2021. godine na streljani „Pampas“ u Osijeku održano je PRVENSTVO HRVATSKE u streljačkim disciplinama 25m VK PIŠTOLJ 10+10, VK REVOLVER 10+10 i VK PIŠTOLJ-REVOLVER 15+15. Međimurski predstavnici na ovom najvišem rangu natjecanja bili su članovi Streljačkog društva “Mihovil” sa sedam natjecatelja koji su ostvarili pravo nastupa na državnom prvenstvu prema postignutim normama.

Prvi dan u subotu pucale su se discipline pištoljem i revolverom velikog kalibra. U disciplini pištolja ekipa SD “Mihovil” ( Horvat Z., Novak D. i Ladić A.) u ukupnom poretku zauzela je 12. mjesto od ukupno 17 ekipa, a od pojedinaca najznačajni rezultat ostvario je Zoran Horvat koji je zauzeo 18. mjesto. U disciplini revolver ekipa SD “Mihovil” (Ladić A., Horvat Z. i Biševac V.) zauzela je 6. Mjesto od ukupno 15 ekipa, dok su najbolji pojedinci bili Vedran Biševac (10.) i Zoran Horvat (12.), obojica sa ostvarenim 183 kruga te im je za dlaku izmakla medalja. U ovoj disciplini nastupilo je 86 natjecatelja te je konkurencija bila izuzetno jaka.

Drugi dan u nedjelju pucala se mješovita disciplina pištolja i revolver 15+15. Od naših predstavnika ekipa SD “Mihovil” (Horvat Z., Biševac V. i Novak D.) zauzela je 14. mjesto.

Bez obzira na sve jaču konkurenciju iz godine u godinu strijelci iz SD Mihovila svake godine ostvaruju bolje rezultate te uskoro očekujemo dominaciju u ovoj disiplini. Također su uz strijelce Mihovila na istom natjecanju nastupili međimurski strijelci iz streljačkih klubova Alzas iz Čakovca i Sloboda iz Mihovljana.