Državno prvenstvo malokalibarski pištolj Drulov 2020. godine

POVIJESNI REZULTAT STRELJAČKOG DRUŠTVA „MIHOVIL“

Hrvatski streljački savez i Streljački savez Karlovačke županije organizirali su u subotu 01. kolovoza 2020. godine na karlovačkom sportskom strelištu državno streljačko prvenstvo u disciplini 50 metara serijski malokalibarski pištolj Drulov. Od naših domaćih ekipa nastupila je ekipa Streljačkog društva „Mihovil“ i Streljačkog kluba „Alzas“.

U ekipnom dijelu natjecanja naši strijelci iz streljačkog kluba „Mihovil“u sastavu Zoran Horvat, Antun Grošanić i Antun Ladić osvojili su treće mjesto s 1323 kruga, druga momčad je bila iz streljačkog kluba „Karlovac“ s 1357 kruga i prvo mjesto osvojila je ekipa streljačkog društva „Policajac“ s 1436 kruga. Ekipa streljačkog kluba „Alzas“ imala je manje sreće te je s 1259 kruga osvojila četvrto mjesto.

U pojedinačnoj konkurenciji posljednjim ispucanim metkom naš domaći strijelac Zoran Horvat ostvario je 510 krugova, koji rezultat je bio najbolji ove godine na državnom prvenstvu te je osvojio prvo mjesto. Drugi je bio Vlado Cindrić iz “Policajca” iz Karlovca s 508, a treći Boris Kovačić iz “Podravke” iz Koprivnice sa 494 kruga.

Najboljim pojedincima i ekipama medalje i pehare uručila je u ime Grada Karlovca voditeljica Odsjeka za kulturu, odgoj i obrazovanje, udruge, sport i socijalnu skrb Renata Kučan.

Ovo je povijesni rezultat za streljačko društvo „Mihovil“ jer po prvi puta se državni prvak sa takvog natjecanja vozio doma u Međimurje. Ovo je velika potvrda i jak vjetar u leđa streljačkom društvu „Mihovil“ da nastave svoj dosadašnji rad te pokušavaju dominirati i u drugim streljačkim disciplinama na državnom nivo.

Dolaskom međimurskih strijelaca iz Mihovila – Zoran Horvat, Antun Grošanić, Antun Ladić, Jovica Jovankić i Vjeran Horvat (trener) te Alzasa – Ivica Takač, Saša Kralj, Stjepan Hamer i Marijan Turk (trener) na državna natjecanja tresu se konkurenciji „gaće“ u pištoljskim disciplinama jer se odličja za prva tri mjesta unatrag nekoliko godina sve češće voze u Međimurje. Nadamo se da će se ovakav trend nastaviti i ubuduće te se ovim putem zahvaljujemo Policijskoj upravi međimurskoj na pomoći i njegovanju streljačkog sporta.